Иван Анчев* Преди няколко дни най-старият и един от най-меродавните британски

...
Иван Анчев* Преди няколко дни най-старият и един от най-меродавните британски
Коментари Харесай

„Списъци на убийствата“ или руските тайни планове за Украйна и за украинския народ

Иван Анчев*

 Преди няколко дни най-старият и един от най-меродавните английски мозъчни тръстове – Кралският институт на обединените служби за проучвания в региона на защитата и сигурността (Royal United Services Institute – RUSI), разгласява хванати съветски документи за проектите на Москва във връзка с Украйна и украинския народ. 
 В проект, подписан от Путин, Министерството на защитата на Русия е възнамерявало да превземе Украйна за 10 дни и да я анексира изцяло до август тази година. Нахлуването е трябвало да стане с огромна ракетна и въздушна ударна акция, която да унищожи основни украински военни цели. В същото време обаче не са се възнамерявали офанзиви по сериозната инфраструктура, като електроцентрали и железопътни линии, тъй като те се явяват основни за проектите на Москва за окупация на Украйна и последващият надзор и употреба на украинските икономически запаси.

Според горепосоченият мозъчен концерн, който е тясно обвързван с английската войска, единствено доста дребна група висши съветски чиновници са били наясно с цялостния мащаб на проектите. Според RUSI, даже заместник-командващите на родовете войски в съветската войска не са знаели за проекта за навлизане и окупиране на Украйна до дни преди началото на нашествието. Тактическите военни елементи са получили заповедите си едвам часове преди този момент.
Заловените документи разкриват, че Русия е възнамерявала да превземе украинските атомни електроцентрали, летища, водоснабдяване, Украинската централна банка и украинският Парламент. При завземането на Киев съветските служби за сигурност са били инструктирани 

да убият основни украински политически водачи, в това число Володимир Зеленски

 В документите ясно се декларира, че „ те (украинските водачи – б.а.) или ще избягат, или ще бъдат хванати вследствие на скоростта на нашествието ". 
 Специално внимание се обръща на съответни елементи по завладяване на украинските атомни електроцентрали, където да бъдат позиционирани, т.е. предпазени, съветските войски. Като немаловажни спомагателни изгоди от сходно деяние се определят  приемането на цялостен надзор над енергийната система на Украйна и необятните благоприятни условия за евентуално изнудване на европейските страни с риска от радиационно замърсяване.

Безспорно, най-интересната част от изтеклите документи са така наречен

 „ описи на убийствата “, 

готови от съветското контраразузнаване и проектите на Русия във връзка с целокупния украински народ. 
Тези описи разделят украинците в четири категории:
•Тези, които би трябвало да бъдат убити. За тях стана въпрос нагоре в този текст.
•Тези, които се нуждаят от угнетяване и заплашване.
•Тези, считани за неутрални, които би трябвало да бъдат насърчавани да си сътрудничат с окупационните съветски власти; 
•Тези, които са подготвени да сътрудничат с окупаторите.

Горното разделяне по групи се предвиждало да става посредством определяне и вписване на популацията, чрез инспекции от врата на врата, а в следствие и на филтрационни лагери.
Съобщава се също, че ФСБ е била натоварена със задачата да залавя чиновници от локалната и регионалните управляващи и да ги склонява наложително към съдействие с Русия.

Стойността на придобиването на тези проекти, а и тяхното необятно обявяване, е най-много в доказването, че Руската федерация не е не запомнила нищо остаряло и не е научила нищо ново от времената на ОГПУ, Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) и Комитет за Държавна сигурност (на СССР). По същият метод тази безчовечна машина би работила и против полския, балтийските или всеки различен народ в Европа. Включително и

 срещу българския

 С тази разлика, че у нас четвъртата група – тази на колаборационистите, ще бъде най-голяма и сигурно по-безчовечна от самите окупатори. Някои от тази клика даже към този момент се хвалят, че вършат описи и мечтаят за наново отваряне на Белене. За съответна реакция от страна на нашите специфични служби не дръзвам и да бленувам. Надеждата ми към днешна дата е във все по-будното гражданско общество. Но и заблудените овце не са по никакъв начин малко… 

Бог да пази България!

*Авторът е член на Атлантическия съвет на България, с двадесет годишен опит в областта на сигурността и контратероризма. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР